Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Westie highland white terrier tenyészetek képes leírás - Terrier.tlap.hu
részletek »

Westie highland white terrier tenyészetek - Terrier.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: terrier.tlap.hu » Westie highland white terrier tenyészetek
Keresés
Találatok száma - 7 db
Aparhanti Bernát

Aparhanti Bernát

Minden westie-kedvelő kíváncsi a fajta eredetére, de akár más fajtáknál, nehéz pontosan nyomon követni, mikor is különült el önálló típusként a west highland white terrier. A fajtának ez a típusa a második világháború óta állandósult. Ez valószínűleg azért történt, mert a háborús évek alatt sokan nem tudták etetni a kutyákat az élelmiszerhiány miatt, s így felhagytak a kutyatartással. A kutyakiállítások is a múlté lettek; a tenyésztésből megmaradt kevés kutya határozta meg a típust s rögzítette azt.

Charming Westie

Charming Westie

Budapesten, Pestlőrincen lakunk, ahol családi házunkban neveljük kutyáinkat. Az egész lakást birtokolhatják, de napközben az udvar a nagy játékok színtere. Férjem itthon dolgozik, így mindketten sokat lehetünk kutyáinkkal. Gyermekeink is sokat segítenek, főleg a kicsik gondozásában.

Dorky Picket

Dorky Picket

Büszkeséggel tölt el, ha látom a tőlem elkerült kutyusok milyen örömet okoznak a családoknak, illetve egyre több eredmény születik a kiállításokon is. E rövid idő alatt a legtöbbet nekem kellett tanulnom és sok nehézséggel is szembesültem. Mára azt mondom, hogy sejtek valamit, de ez még nagyon kevés...

Happy Whie

Happy Whie

Még az óriás schnauzeremmel vettem részt egy külföldi kiállításon, amikor megláttam egy Magyarországon akkor még ismeretlen fajtát a west highland white terriert. Borzas fejével, vidám, huncut tekintetével rögtön meghódított. Több éves várakozás után 1988-ban végre megérkezett az első westiem "Minnie" akivel igazi társként nagyon boldog 15 évet tölthettem el.

McHighland

McHighland

Legelső kutyánk egy nagy német juhász volt, még régebben. A későbi kutyusainkat csak azután ismertük meg, hogy találkoztunk Vizmathy Annamária kutyatenyésztővel, aki nekünk egy kedves, szeleburdi és önfejű fajtát ajánlott a westiet. Az ő jóvoltából került hozzánk 2005 őszén McHintosh Babett-a egy nagyon helyes lány westie.

Szeleburdi westie

Szeleburdi westie

Hódi Lilla vagyok, Szegeden élek a családommal és a kutyáinkal. A westie kutyák szeretetét örököltem. A nagymamám ajándékba kapta az első westie kutyáját 1998-ban. Cili rögtön a család kedvence lett. Mindenkit elbűvölt kedves, vidám természete. Mikor felnőtt szerelembe esett egy O'LaLa fiúval, ebből a nászból született meg az első Szeleburdi Westi alom. Tünemény volt az 5 apró, játékos, hófehér kismackó, nem lehetet betelni látványukkal. Ekkor tudtuk elvesztünk, hobbi tenyésztők lettünk. Meghagytunk az alomból egy kislányt, Picúrt.

Westray Westie

Westray Westie

Első kutyusomat, egy arany színű Angol Cocker Spanielt 1984-ben kaptam a szüleimtől. Apátkerti Csinka Sziszinek hívták és 16 évig volt jóban-rosszban a társam. Együtt kerültünk a "Nagy Kutyás Életbe". Az engedelmességi- és a vadász munkavizsgát is teljesítette, de a kiállításokon soha nem sikerült dobogós helyezést elérni Vele.

Tuti menü